Novetats

Beques Batxillerat i Cicles formatius. Curs 2018-2019


Es recorda que  des del dia 16 d'agost i fins l'1 d'octubre podeu sol.licitar una beca per als qui esteu cursant estudis post-obligatoris.

El tràmit s'ha de fer  a través de la web del ministeri: Ajudes i Beques 2018-2019

Calendari Proves Accés Cicles Formatius 2019

15 d’abr. 2019, 7:50 publicada per Enrique Minguet   [ actualitzat el 15 d’abr. 2019, 7:51 ]

Vos presentem el resum del Procés de les Proves d'Accés a Cicles Formatius 2019, en aquest enllaç.

TOTA l`informació de la convocatòria 2019 la podeu consultar en esta entrada.

Vos recordem que la inscripció comença el proper dia 23 d'abril i finalitza el 10 de maig

CALENDARI ADMISSIÓ ALUMNES 2019

8 d’abr. 2019, 3:06 publicada per Enrique Minguet   [ actualitzat el 8 d’abr. 2019, 3:08 ]

Les dates per a l'admissió d'alumnes per el proper curs ja estan disponibles. Vos hem preparat un resum per facilitar la comprensió de la informació.

Canvi de modalitat lingüística

5 d’abr. 2019, 9:55 publicada per Pere Vanó i Vañó   [ actualitzat el 15 d’abr. 2019, 14:09 ]

S'ha acabat el termini de presentació d'instàncies.

Presentació EDIFICANT IES L'ESTACIÓ - 26 de març a les 19:30 h.

22 de març 2019, 4:31 publicada per Pere Vanó i Vañó   [ actualitzat el 25 de març 2019, 7:58 per Enrique Minguet ]

L'Ajuntament d'Ontinyent  ha convocat una jornada informativa del Pla Edificant per a l'IES L'ESTACIÓ  per al proper dimarts 26 de març a les 19.30 h. al Saló d'Actes del centre.

En aquesta sessió s'explicarà el projecte amb deteniment junt amb l'arquitecte Ignacio Torró, el Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, Miquel Soler i l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez.

Esperem la vostra assistència.

Proves d'Accés a Cicles Formatius 2019

20 de març 2019, 13:14 publicada per Enrique Minguet

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ja ha publicat la convocatòria a les Proves d'Accés a Cicles Formatius 2019.

Les inscripcions comencen el proper 23 d'abril i acaben el 10 de maig. El calendari complet,es pot consultar en la aquesta pàgina.

També tenim la descripció detallada del procés que s'ha de seguir per inscriure's en les dos modalitats disponibles:

MANIFEST - Fridays For Future - Ontinyent

15 de març 2019, 11:46 publicada per Enrique Minguet   [ actualitzat el 15 de març 2019, 12:00 ]Hui ha segut el dia que ha saltat l'espurna, un grup de jóvens d'Ontinyent s'han reunit en front de l'Ajuntament per demanar mesures que aturen el Canvi Climàtic,unes mesures que han de posar-se en marxa ja.

Felicitem a tots els participants en la concentració, i coratge per continuar. 

MANIFEST D'ADHESIÓ AL MOVIMENT
FRIDAYS FOR FUTURE
DELS JOVES PRESENTS A LA CONCENTRACIÓ D'ONTINYENT
EL DIVENDRES 15 DE MARÇ DE 2019


Constantment escoltem a la gent parlar que el temps està canviant, ja no plou, i quan plou és tot d'una, els hiverns estan desapareixent, ja no sabem si hi ha quatre, tres, dos, una estacions,... També escoltem les notícies, algunes dramàtiques, com les causades per huracans, inundacions o llargs períodes de sequera. Fins i tot hem escoltat els polítics parlar del canvi climàtic; alguns per a dir que van a impulsar mesures contra l'escalfament global; altres simplement posant entrebancs i si no, tristament, negant les evidències.

I què ens han dit els científics ? L'any 1992 es va publicar un document signat per més de 1.500 científics -entre ells la majoria dels premis Nobel- «Advertiment del Científics del Món a la Humanitat». Ens indicaven els principals riscos als quals s'enfrontava la humanitat i ens instava a adoptar mesures urgents.

Vint-i-cinc anys després, el 2017 15.364 científics de 184 països signaren el que s'ha anomenat «Advertència de la comunitat científica Mundial a la Humanitat: Segon Avís». En aquest nou estudi es constata que «la humanitat ha fracassat en fer suficients progressos», només s'ha estabilitzat la capa d'ozó. En la resta d'aspectes totes les mesures i conclusions són alarmants.

Per fer un resum de les conclusions: des del 1880 la temperatura mitjana de la superfície terrestre ha augmentat entre 0.8 i 1.2 ºC. L'objectiu de quedar-se en 2030 (d'ací a 11 anys!) per davall d'un increment d'1,5ºC sembla improbable, més encara quan en l'últim decenni hem tingut els 8 anys més calorosos des que hi ha mesures; la disponibilitat d’aigua dolça s’ha reduït un 25%; s’han perdut més de 100 milions d’hectàrees de bosc -en gran part arran de la creació de pastures-; han desaparegut gairebé un terç de les espècies de vertebrats; les emissions de diòxid de carboni han augmentat més d’un 60% i la població mundial ha passat de 5.500 milions de persones a uns 7.500 milions.

Recentment, hem conegut un informe de l'ONU on s'indica que la contaminació de l'aire provoca la mort prematura d'entre sis i set milions de persones a l'any. Una barbaritat! però continuem cremant de forma indiscriminada combustibles fòssils, augmentant la concentració de gasos d'efecte hivernacle (GEH).

I el més trist de tot és que sabem el que s'ha de fer, ja ens ho ha han dit els científics: limitar adequadament el creixement de la població, revaluar el paper d'una economia arrelada en el creixement permanent, reduir l'emissió de GEH, incentivar l'energia renovable, protegir els hàbitats, restaurar els ecosistemes, parar l' extinció de fauna, i frenar las espècies invasives. La humanitat no està adoptant les mesures urgents que necessitem per salvaguardar la biosfera.

Estem davant la sisena extinció massiva en 540 milions d'anys.

Ja ens ho han advertit els científics, però ha estat una jove sueca Greta Thunberg, que amb la seu valentia i constància, ha fet que sorgisca un moviment d'estudiants a tot el món que ha de provocar els canvis en les actituds que reclamen els científics. Ella manifestava que « atès que la majoria dels polítics responen a la pressió, els científics, mitjans de comunicació i la ciutadania han d'insistir en el fet que els seus governs passen a l'acció immediata», i això ha fet Greta ! Ara, nosaltres també formem part d'eixe moviment mundial impulsat per Greta, i no estem sols. A Alemanya, 12.000 científics han mostrat el seu suport a les accions estudiantils pel clima, i ho han dit clarament ELS JÓVENS TENEN RAÓ !

Si volem guanyar el futur, hem de canviar ja les accions i les actituds. D'altra forma -com diu Greta- què els direm a les nostres filles, als nostres néts o als joves d'ací 50 anys quan ens preguntem: Què vam fer -quan encara podíem fer alguna cosa- per a lluitar contra el món de destrucció, quin futur els deixarem ?

Ara és el moment. Ens queden poc menys de 12 anys i anem a exigir i obligar els poders que prenguen mesures per salvar les nostres vides i el nostre planeta, FRIDAYSFORFUTURE !!

Ontinyent, 15 de març de 2019 .


Fridays For Future Ontinyent

13 de març 2019, 23:15 publicada per Enrique Minguet

Fa uns mesos, una xica sueca de 15 anys, Greta Thunberg va començar a fer vaga en el seu institut cada divendres per protestar contra la inacció del seu govern davant la crisi climàtica. Avui, poc després, aquestes vagues s'han convertit en un moviment mundial en què, cada divendres, milers i milers de joves surten al carrer a reclamar mesures urgents contra el canvi climàtic, lluitant per un futur digne en l'únic planeta que tenim , sota el nom FRIDAYS FOR FUTURE. Vos convidem a vore la xerrada de Greta al TED.

Els estudiants de l'IES L'Estació van sol·licitar formalment que volien adherir-se a aquestes vagues estudiantils, 

La Direcció d'aquest centre, prenen consciència de la importància i magnitud que el tema planteja, proposa,davant aquesta petició i adonar-se de la repercussió mundial que està agafant l'esdeveniment, a l'alumnat una alternativa que consistiria en : l'inici d'una sèrie d'activitats de sensibilització que es realitzarien de forma periòdica al nostre Institut i que tindrien com a punt de partida, aquest divendres 15 de març.

La jornada escolar serà l'habitual, fins les 13'05h on pararem les classes per anar tota la Comunitat Educativa de l'IES que vulga o estiga autoritzada a concentrar-se a la porta de l'Ajuntament i poder llegir un manifest d'adhesió a les iniciatives “Fridaysforfuture”. En finalitzar la concentració a les 14:05 els alumnes se n'anirien a casa de de l'Ajuntament.
Xarrada - Com sobreviure a un adolescent

7 de març 2019, 6:02 publicada per Enrique Minguet

Xarrada a IES L'Estació
Com sobreviure a un adolescent
a carreg de la psicòloga Carme Felip
organitza AMPA IES L'Estació

13 de març a les 19:00h
en el Saló d'Actes

Notificació AMPA

7 de març 2019, 5:50 publicada per Enrique Minguet   [ actualitzat el 7 de març 2019, 5:51 ]

L´ampa de l´IES L´ESTACIÓ comunica a l´alumnat, professorat, mares i pares del centre, i a la resta de la població d´Ontinyent, que donem suport i s´adherim a la vaga convocada per al 8 de març, dia de la dona.


Per una societat justa i pacífica. “Ens volem vives i no valentes “AMPA IES L´ESTACIÓ 5 de març de 2019

Prova per a l'obtenció directa del títol de Graduat en Educació Secundària

26 de febr. 2019, 12:50 publicada per Pere Vanó i Vañó

Convocatòria maig 2019

Termini de presentació de sol·licituds: OBERT des del 20 de febrer de 2019 fins el 18 de març de 2019

1-10 of 121